Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Miljø - bærekraft

Vår felles fremtid ligger i gjenbruk og kildesortering. 

Vi har opp igjennom historien hatt utallige typer rehabiliteringer, både totale prosjekter og mindre omgjøringer for både offentlige og private kunder.

I dagens hurtige skiftende bygningslandskap er det viktigere enn noen gang å integrere bærekraftige praksiser i vår bransje. Når man tenker på bærekraftig bygg, hva kommer da til tankene?

Vi ser i hvertfall mange fordeler med å gjenbruke eksisterende bygninger, gjennom rehabilitering og forsterkning, kontra å rive, fragmentere avfallet og kjøre bort for deponering. Hva tenker du?  

Rehabilitering av bygg:

Rehabilitering er en viktig del av bærekraftig byggepraksis. Ved å forsterke og rehabilitere eksisterende bygninger, kan vi forlenge deres levetid og redusere behovet for nye byggematerialer. Dette gir ikke bare en økonomisk fordel, men bidrar også vesentlig til bærekraftige løsninger i byggebransjen.

Rive eller forsterke bygget? 

Vi har en oppfatning av at det er mer lønnsomt å forsterke eksisterende

Et klokt utsagn fra tidligere: «Den som intet våger, intet vinner»  

Alle vil vi til fremtiden, men å komme dit krever omstillingsvilje, tilpasningsdyktighet og - ikke minst - mot til å utfordre det tradisjonelle og etablerte i jakten på bærekraftige produkter. Den tradisjonelle metoden for å forsterke en konstruksjon har bl.a. vært mere stål og kanskje mere betong. Det kan fungere godt fortsatt, men kanskje vi skal tørre å utfordre tradisjonene ?  

Konstruktiv forsterkning med karbonfiber kan benyttes for økte laster, endrede forutsetninger, slitasje, korrosjon av armering, konstruksjonsfeil, utførelsesfeil, jordskjelv i utsatte områder og sist, men ikke minst endrede byggeforskrifter. 

Miljøfyrtårn:

R.Bygg As er sertifisert miljøfyrtårn i 2013 og resertifisert i 2022. Miljøet er viktig for oss, og vi bestreber oss til enhver tid å foreta riktige valg med tanke på både vårt indre og ytre miljø. Vi har godkjente retur og destruksjonsavtaler med RETURA. 

Miljøfyrtårn logo

 

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn